h
0
Tippek

 

Halfaj: Ponty

Időszak: nyár-ősz

Víztípus: állóvíz

6-8 órás horgászatra, intenzív etetéssel elegendő mennyiség, világos összeállítás. Forrázott csontkukaccal és vágott gilisztával fogósabbá tehető a keverék. Az aromát közvetlenül a TTX-re öntsük!

 

 

Halfaj: Bodorka

Időszak: tél-tavasz

Víztípus: állóvíz, csatorna

Kevés szúnyoglárvával a fogásunk megsokszorozhatjuk. Tavasszal a nagyobb bodorkára érdemes csontkukac bábot tenni a keverékbe.

 

 


Halfaj: elsősorban keszegfélék, de pontyok is gyakori vendégek

Időszak: Tavasz

Víztípus: Balaton

Rövid horgászatra:

2dl csonti, van amikor ehelyett fél doboz csemegekukoricát teszek, főleg ha pontyokat is szeretnék horogra csalni. 

 

Csalinak: 14-16os horgon 1 vékonyabb szál trágyagiliszta csak középen megtűzve, 1 szem csontival lezárva.

 

Halfaj: nagytestű keszegfélék, ponty
Időszak: tavasz-nyár-ősz (10-20°C vízhőmérséklet)
Víztípus: folyóvíz

 

 

 

Halfaj: bodorka, keszegfélék
Időszak: ősz-tél-tavasz (15°C alatti vízhőmérséklet)
Víztípus: állóvíz, csatorna

 

 

 

Halfaj: keszegfélék, ponty
Időszak: tavasz-nyár-ősz (15°C feletti vízhőmérséklet)
Víztípus: állóvíz, csatorna