Halfaj: Ponty
Időszak: nyár-ősz
Víztípus: állóvíz
6-8 órás horgászatra, intenzív etetéssel elegendő mennyiség, világos összeállítás. Forrázott csontkukaccal és vágott gilisztával fogósabbá tehető a keverék. Az aromát közvetlenül a TTX-re öntsük!
Halfaj: Bodorka
Időszak: tél-tavasz
Víztípus: állóvíz, csatorna
Kevés szúnyoglárvával a fogásunk megsokszorozhatjuk. Tavasszal a nagyobb bodorkára érdemes csontkukac bábot tenni a keverékbe.
Halfaj: elsősorban keszegfélék, de pontyok is gyakori vendégek
Időszak: Tavasz
Víztípus: Balaton
Rövid horgászatra:
2dl csonti, van amikor ehelyett fél doboz csemegekukoricát teszek, főleg ha pontyokat is szeretnék horogra csalni.
Csalinak: 14-16os horgon 1 vékonyabb szál trágyagiliszta csak középen megtűzve, 1 szem csontival lezárva.
Halfaj: nagytestű keszegfélék, ponty
Időszak: tavasz-nyár-ősz (10-20°C vízhőmérséklet)
Víztípus: folyóvíz
Halfaj: bodorka, keszegfélék
Időszak: ősz-tél-tavasz (15°C alatti vízhőmérséklet)
Víztípus: állóvíz, csatorna
Halfaj: keszegfélék, ponty
Időszak: tavasz-nyár-ősz (15°C feletti vízhőmérséklet)
Víztípus: állóvíz, csatorna